Pau D’arco

Za boj proti kandidi, raku in vnetjem v telesu

Pau D’arco, imenovan tudi Tabebuia avellardal je drevo, ki izvira iz Južne Amerike. Lubje in les tega drevesa uporabljamo za zdravljenje številnih bolezni.

Ima nežen, spodbujevalni učinek na limfni sistem, saj povečuje izločanje odpadkov skozi ledvice. Kopriva vsebuje številne kemikalije, kot so serotonin, histamin in acetilholin, nekatere od teh kemikalij so lahko zelo nadležne in moteče. Te kemikalije povzročajo draženje kože in se nahajajo na dnu dlak na koprivi. Reakcija lahko povzroči bolečino, rdečino, oteklino, srbenje in otrplost.

  • Znanstveniki so odkrili, da Pau D’arco vsebuje dve zdravilni spojini: lapahol in beta-lapahon. Ti dve spojini imata moč, da ubijata bakterije, glive, viruse in parazite. Pokazali sta tudi protivnetne lastnosti, ki so pomembne pri zdravljenju težav, kot je osteoartritis.
  • Lapahol, ki ga najdeo v notranji strani lubja Pau D’arco, aktivira človeške imunske celice (limfocite, granulocite) v nizkih koncentracijah. Limfociti vključujejo celice, ki sprožajo imunske reakcije (npr. T-celice). Granulociti so bele krvne celice, ki požirajo tuje celice in bakterije.
  • Pau D’arco je prvovrsten čistilec krvi in ga uporabljamo pri različnih zdravstvenih težavah, vključno s kožnimi boleznimi, za zdravljenje gripe, herpesa, hepatitisa, okoljskih alergij, astme, levkemije in slabokrvnosti.
  • Kakovost lubja lahko vpliva na učinkovistost Pau D’arca. Najbolj učinkovit del drevesa je notranja stran lubja, ki jo morajo pustiti stati (naravno staranje) da bi povečali njegovo učinkovitost. Mnogi izdelki Pau D’arco so slabe kvalitete, saj so izdelani iz zunanje plasti lubja ali iz notranjega lubja še nezrelih dreves.
  • Pau D’arco se uporablja pri zdravljenju večine glivičnih bolezni: ustni oprh (kandida v ustni votlini), atletsko stopalo, glivice na nohtih, lišaji.
  • Pau D’arco je primarno sredstvo za krepitev imunskega sistema in premagovanje oportunističnih bolezni, kot Candida Albicans.
  • Pau D’arco je koristen kot naravno protivnetno sredstvo in blažilec bolečin za širok spekter stanj, ko so artritis, prostatitis, želodčne razjede – lahko pa je učinkovit tudi kot proti tumorsko sredstvo.
  • Nekatere izmed glavnih sestavin v lubju, ki so sestavljene iz kinonov, flavonidov (nor. Kvercetin) in številnih glikozidnih spojin, imajo zelo močne protiglivične in protivnetne lastnosti. Te posebne lastnosti postavjljajo Pau D’arco na vrh zelišč, s katerimi lahko telo očistimo kandide, razraščanja kvasovk, glivičnih in virusnih okužb in cele vrste kožnih stanj (psoriaza, ekcem).
  • Pau D’arco deluje tudi kot čistilec krvi, kar je eden od razlogov, da je tako učinkovit pri številnih težavah s kožo. Kot čistilec krvi pomaga popraviti jetrne funkcije.
Scroll to Top