Hidroterapija

Hidroterapija ima ugodne in prijetne učinke na celotno telo

Hidroterapija je uporaba vode in njenih lastnosti v terapevtske namene. S hidroterapijo izkoriščamo nekatere izmed fizikalnih lastnosti vode – na primer sposobnost, da obdrži vročino ali mraz, ki prodre do por v kožo. Zaradi tega se sprožijo določene funkcije, ki imajo koristen razstrupljevalni učinek.

Učinki hidroterapije

Hidroterapija ima ugodne in prijetne učinke na telo in zdravje človeka. Poleg sprostitve in popuščanja stresa ima pozitiven vpliv na krvni obtok. Stanje kože se izboljša, težave s prehladom pa bodo izginile. Metod hidroterapije nikoli ne uporabljamo takoj po obedu; mine naj vsaj ena ura.

Hidroterapija – kopeli

Potapljanje telesa v vodo je odličen način razstrupljanja, kajti tako lahko snovi v vodi vplivajo na celotno površino telesa z izjemo glave. Kopel z eteričnimi olji blagodejno vpliva na telo. Eterična olja imajo močan učinek na razstrupljanje. Sedežne kopeli za izboljšanje krvnega obtoka izrabljajo izrabljajo drugo kombinacijo lastnosti vode in telesa. Učinek potapjanja telesa izmenično v vročo in mrzlo vodo povzroči hitro menjavanje krvnega obtoka, ki preplavi področje z novo krvjo, obogateno s kisikom.

Hidroterapija s kristali soli

S kristali soli vzpodbujamo kožo, njihova uporaba je koristna za ljudi, ki imajo težave s potenjem oziroma imajo slabo cirkulacijo v rokah in stopalih. Izogibajo naj se ji bolniki s sladkorno boleznijo, kardivaskularni bolniki ali ljudje z odprtimi kožnimi izpuščaji. Vsedite se na pručko v kad. V litrsko posodo dajte pol skodelice grobe soli. Navlažite jo le toliko, da se zrnca sprimejo. V roko vzemite za eno žlico soli in z njo zdrgnite kožo na obeh nogah, rokah, hrbtu, trebuhu in prsnem košu. Uporabljate navpične ali krožne gibe. Na koncu se temeljito sperite s toplo vodo.

Scroll to Top