Vitamin K

Vitamin K vpliva na presnovo kosti, vezivno tkivo in na delovanje ledvic. Naravni viri vitamina K so: zelje, špinača, kopriva, paradižnik, grah, soja, korenje, kostanj, krompir, rastlinska olja, mleko, sir …

Vitamin K Preberi več »

Vitamin E

Vitamin E zavira proces staranja in uničuje proste radikale. Vitamin E opravlja v telesu za zdravje pomembno varovalno nalogo. Uničuje namreč proste radikale in varuje zlasti koristne večkratno nasičene maščobne …

Vitamin E Preberi več »

Vitamin C

Vitamin C je edini vitamin, ki ga ne moremo zaužiti preveč. V telesu vitamin C prevzema številne zaščitne funkcije. Sodi med antioksidante, ki ščitijo tkiva pred poškodbami. Deluje protivnetno, sodeluje …

Vitamin C Preberi več »

Krompir

Krompir ima bogato hranilno vrednost in vsebuje zaščitne snovi, vitamine in minerale. Krompir so tako kot paradižnik, ki je njegova botanična sestra, »odkrili« v 16. stoletju v Južni Ameriki. Zapisi …

Krompir Preberi več »

Testenine

Energijska vrednost testenin je sicer sorazmerno velika, zato jih uživajmo v zmerni količini. Testenine so pomemben žitni izdelek ter zaradi okusnosti, lahke prebavljivosti in preproste, hitre priprave vse bolj priljubljene …

Testenine Preberi več »

Scroll to Top