Čiščenje črevesja

Čiščenje debelega črevesja za odpravo zaprtosti, odstranjevanje nakopičenih oblog na stenah črevesja. Rak debelega črevesja ubije več moških in žensk kot rak dojke, rak prostate in AIDS skupaj. Čiščenje debelega črevesa se je skozi zgodovino uporabljalo za izboljšanje telesnih procesov detoksifikacije telesa, obnovo zdravja prebavnega trakta in izboljšanje splošne kakovosti življenja.

Znano je dejstvo, da zdravje debelega črevesja s starostjo upada – zato je bistveno, da redno nežno in naravno razstrupljamo in očistimo debelo črevo. Ker je debelo črevo odgovorno za odstranjevanje vseh odpadkov iz telesa, je ključnega pomena ohraniti zdravo debelo črevo, da bi izboljšali zdravje telesa in vitalnost.

Kadar prebavni sistem ne more delovati pravilno ali učinkovito, se začnejo toksini in odpadni produkti kopičiti …

… kar je odličen temelj in hrana za škodljive bakterije (kandida) in bolezni. Hkrati naše telo ne prejema hranil, ki jih potrebuje za delovanje na najvišji ravni. Medicinska skupnost je ugotovila, da je za ravnotežje bakterij v črevesnem traktu za optimalno zdravje najmanj 80% koristnih bakterij in 20% škodljivih bakterij, vendar je razmeje pri povprečni odrasli osebi ravno obratno z 80% slabimi in 20% dobrim bakterijami.

Ali potrebujete čiščenje črevesja? Povprečna odrasla oseba izrablja samo 10% hranil iz zaužite hrane!

Čiščenje debelega črevesja je eden od najpomembnejših korakov – in ponavadi najbolj spregledan – pri poskusih zmanjšanja telesne teže, izboljšanju imunskega, prebavnega in izločevalnega sistema, pomaga pri številnih zdravstvenih težavah in pomaga doseči optimalno zdravje.

Vse celice in tkiva v našem telesu in naš glavni organ razstrupljanja – jetra so odvisni od delovanja debelega črevesja. Debelo črevo predeluje odpadke in bakterije in jih pripravlja za izločanje iz telesa.

  • V zadnjih 75 letih so se standardna prehrana, način življenja in okolje dramatično spremenili, kar predstavlja strašansko breme za naše eliminacijske sisteme. Pretežni del naše prehrane sestavljajo rafinirana živila, meso in mlečni izdelki, zato je črevo povprečnega človeka pogostokrat zamašeno in nezmožno samoočišenja. V tankem črevesju imamo na stenah majhne “prstke”, imenovane mikroviliji, ki absorbirajo hranila in jih prenašajo v kri. Ko so stene črevesja obložene s plasmi sluzi, viliji ne morejo pravilno delati in absorbirati hranil.
  • Naše telo ne živi od tega, kar jemo, ampak od tega, kar prebavljamo, absorbiramo in asimiliramo. Tudi najbolj zdrava ekološka prehrana nam ne pomaga, če črevo čisto in ni sposobno absorbirati hranil. Po čiščenju črevesja mnogi ljudje ugotovijo, da lahko jedo 1/3 do 1/2 količine hrane, ki so jo jedli prej, vendar se energijsko počutijo bolje zaradi boljše absorpcije in asimilacije hranil.
  • Čiščenje črevesja očisti stare plasti odpadkov in “odmrzne” peristaltične mišice, ki omogočanje pomikanje vsebine po črevesju. Onesnaženo črevo povzroči toksično notranje okolje. Od druge svetovne vojne se je količina pesticidov, onesnaževal in strupenih odpadkov v našem okolju dramatično povečala. Večina od nas hodi s toksini, ki krožijo v naših krvnih obtokih. Ni čudno, da se počutimo utrujeni, bolni, s prekomerno telesno težo in na splošno brezvoljni! Večji stres, hitri življenjski slog in pomanjkanje vadbe so prav tako vzeli svoj davek.
  • Ena od glavnih prednosti čiščenja črevesja je izboljšanje delovanja črevesja. Tipična sodobna prehrana je bogata z živili, ki povzročajo zaprtje, kot so meso, mlečni izdelki in predpakirani obroki. Ta živila imajo veliko maščob, rafiniranih sladkorjev in konzervansov, zato jih je zelo težko prebaviti. Poleg tega se večini ljudi v prehrani primanjkuje priporočene količine vlaknin, ki pomaga pri prebavi in premikanju odpadkov skozi sistem. Rezultat je delna razgradnja odpadkov, ki se “zalepijo” na stene zidov črevesja in ovirajo izločanje. Posledica je kronično zaprtje.

Učinkovit način za odpravo toksičnih odpadkov, ki so se nakopičili na stenah črevesja, je uporaba dodatkov za čiščenje črevesja na osnovi zelišč (ki se precej razlikuje od dodatkov za čiščenje, ki vsebujejo samo vlaknine) in zdrav prehranjevalni program.

Poleg pomoči pri odstranjevanju, posebna čistilna zelišča pripomorejo k hitremu in temeljitemu razkrajanju nastalih črevesnih strupov. Redno čiščenje debelega črevesja pripomore k odstranitvi nakopičenih in neprebavljenih odpadkov, ki blokirajo prehod debelega črevesja. Črevesni odpadki pri zdravem črevesju namreč hitro in učinkovito prehajajo skozi sistem, pri zastrupljenem pa preprečujejo prehod in povzročajo zaprtje.

Scroll to Top